Nordic Quinoa skyder 2022 i gang med ny alkoholfri Quinoa Øl

Danskerne er vilde med alkoholfrie øl. I 2020 steg salget af alkoholfri øl fra de danske bryggerier med 11 pct. Det viser en opgørelse fra Bryggeriforeningen, og tendensen ser ud til at gentage sig, både i 2021 og i de kommende år. Danskerne er med andre ord vilde med alkoholfri øl, og nu er Nordic Quinoa klar med deres version. Den er, som sin originale forgænger, både økologisk og naturlig glutenfri.

En gang var øl lig med en klassisk pilsner og en alkoholprocent på 5-7%. De seneste år er markedet eksploderet med blandt andet alkoholfri øl, der er blevet en forbrugertrend i kraftig vækst. Samtidig vinder de mere frugtige varianter også frem, bl.a. fordi den knap så bitre smag appellerer til flere og andre forbrugere, end de traditionelle øldrikkere.

De to tendenser imødekommer den nye Alkoholfri Quinoa Øl fra Nordic Quinoa.

- Vores nye alkoholfri Quinoa Øl rammer lige ind i en stigende efterspørgsel på både alkoholfrie og mere frugtige øl, og det er ikke en tilfældighed. Når vi får feedback på vores originale Quinoa Øl, er det frugtnoterne og smagen af øl uden den bitre eftersmag, vores kunder lægger vægt på, så det ville vi naturligvis gerne fastholde. Samtidig har det været vigtigt for os at holde den glutenfri, da det er et af vores kernesegmenter, fortæller Lars Eghøj, Direktør i Nordic Quinoa.

En vigtig milepæl
Udviklingen af den nye alkoholfrie Quinoa Øl har været en lang og udfordrende proces. Quinoa er en speciel råvare at brygge øl med, da den er glutenfri. Det gør gæringsprocessen anderledes end ved normal ølbrygning, hvor der er bygmalt, som gærcellerne kan arbejde med.

- Det har taget mere end 1½ år at udvikle den nye alkoholfrie Quinoa Øl, men det har været en spændende udfordring, hvor jeg har brugt alt, hvad jeg har lært sammen med min erfaring omkring råvarer til brygning af øl. Det har krævet en del testbryg at få indstillet hver enkelt råvare og finde frem til den rette humle, inden vi i dag står med en, der har en god balance mellem øl og quinoa smag fortæller Alexander Fritz, Brygmester på Næstved Bryghus, som brygger både den nye alkoholfrie og den originale Quinoa Øl.

Nordic Quinoa udvikler plantebaserede økologiske fødevarer med udgangspunkt i dansk dyrket quinoa. De fleste af produkterne er ligeledes glutenfrie. Det har siden begyndelsen været Lars Eghøjs ambition at udvikle en alkoholfri Quinoa Øl, der ligesom den originale Quinoa Øl udelukkende brygges på quinoa, gær og humle, så den også er naturligt glutenfri.

- Det er en vigtig milepæl for mig og Nordic Quinoa, at vi nu har en alkoholfri og naturligt glutenfri Quinoa Øl. Dels for at kunne tilbyde en god øl, der er et sundere alternativ til alkoholholdige drikke, som kan nydes både til middagen og til en hyggestund, hvor man ikke ønsker at drikke alkohol. Og dels for at bringe endnu en naturligt glutenfri øl til markedet, da selv en lille smule gluten kan være en udfordring for personer med glutenallergi eller intolerance.  

Alkoholfri Quinoa Øl fra Nordic Quinoa er en dejlig let og frisk øl med en aroma af hyldeblomst, citrus og fersken, og en skøn smag af humle og lime. Den findes hos udvalgte forhandlere og på handelsplatformen Råhandel fra midten af januar.

___

For yderligere oplysninger:
Lars Eghøj, Nordic Quinoa. Tlf: 2122 3931
___

Fakta

Om Nordic Quinoa
Etableret i 2018 af Lars Eghøj, der også er virksomhedens direktør. Det er Nordic Quinoas mission at udvikle sundere og mere klimavenlige fødevarer, og inspirere danskerne til en mere bæredygtig livsstil. Med udgangspunkt i dansk dyrket økologisk quinoa udvikler og sælger Nordic Quinoa plantebaserede og økologiske fødevarer. Den danske quinoa, der dyrkes på Fyn, er saponinfri, har en bedre smag og skal ikke skylles før brug. Nordic Quinoa kendetegnes ved høj kvalitet, fødevaresikkerhed samt sporbarhed.

Nordic Quinoa arbejder strategisk med flere samarbejdspartnere og producenter i fødevaresektoren og har opskrifterne på en række produkter, der er udviklet i samarbejde med fagfolk, eksperter og forskere fra forskellige universiteter. Derudover er Nordic Quinoa leverandør af quinoafrø til fødevareindustrien.

Om Alkoholfri Quinoa Øl (Alk. 0,5%) er en naturligt glutenfri lys øl med en frisk aroma af hyldeblomst, citrus og fersken og en dejlig smag af humle og lime. Det er en let øl, der er velegnet til bl.a. fisk og krydret mad. Øllen er ufiltreret og kan indeholde et naturligt bundfald af gær.

Alkoholfri Quinoa Øl brygges, ligesom den originale Quinoa Øl på Næstved Bryghus.

Forrige
Forrige

Nordic Quinoa i nyt samarbejde med Aarstiderne

Næste
Næste

Nordic Quinoa til fødevaremesse i London