Quinoa Chili sin Carne

Udviklet af: Katrine Mira Damm, Naturlig Glutenfri

Ingredienser:

85 g. quinoa
250 ml grøntsagsbuillon
1 spsk. olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
1-3 jalapeños (afhængig af styrke)
200 g. græskar
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 porre
1 dåse sorte bønner
1 dåse kidney bønner
1 dåse kikærter
3 dåser hakkede tomater
1 dåse majs
1 spsk. stødt spidskommen
Salt & peber
Evt. en halv tern mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Hak grøntsagerne i tern.

Tag en stor gryde og varm olivenolien op ved høj varme.
Tilsæt løget, hvidløg og chili og svits det.

Rør resten af grøntsagerne i. Tilsæt sorte bønner, kidney bønner, kikærter, hakkede tomater samt quinoa.

Smag til med spidskommen, salt og peber.

Lad retten simre ved lav varme i cirka 30 minutter. Serveres varm med ris som tilbehør.

Retten holde sig i ca. 3-4 dage i køleskabet. Den kan sagtens fryses og varmes op igen.